Eerste werken houten achtbaan Plopsaland

Vorige week werden de eerste voorbereidingswerken voor de houten achtbaan in Plopsaland De Panne gespot. De grote spectaculaire attractie rond Heidi zou klaar zijn tegen volgende zomer.


Net zoals bij Wickieland in Plopsaland De Panne en Sky Fly in het Duitse Holiday Park zal ook deze keer gewerkt worden in twee bouwfases. De eerste fase, die zal klaar zijn tegen volgende zomer, is de houten achtbaan en het bijhorende station. Tegen Pasen 2017 volgt de opening van het volledig nieuwe themagebied rond Heidi. 


“Na Halloween (2016) zullen we de attractie wel even sluiten om het verder te thematiseren. We willen er een heus Zwitsers dorp inrichten.”, laat Van den Kerkhof weten in het interview. “Het hout waarmee we de achtbaan van 618 meter lang zullen bouwen komt van de Verenigde Staten. Het hoogste punt zal zich op 22 meter bevinden en de karretjes zullen 71 kilometer per uur rijden.”


De nieuwe houten achtbaan krijgt 2 treinen, met telkens 12 personen per trein. De eerste werken werden gestart op 7 september. De parktrein Plopsa Express zal hierdoor nog tot het einde van het seizoen niet kunnen uitrijden.

Plopsa
Plopsa

Bron: Plopsafansite

Reactie schrijven

Commentaren: 0