Plopsa Hotel groter dan eerst aangekondigd

Het Plopsa hotel, een project dat al enkele jaren op de planning staat komt steeds dichterbij een verwezenlijking. Veel details over het hotel waren er nog niet bekend gemaakt. Behalve dat het hotel 82 kamers zou tellen en er een kostenplaatje aan vast hangt van 10.000.000 euro, dat werd vorig jaar bekend gemaakt op de Plopsafanday.

 

In een gesprek met de Themeparkfreaks vertelde Steve Van Den Kerkhof onlangs dat het hotel uiteindelijk nog groter zal worden dan eerst gepland. Het hotel zal geen 82 kamers tellen maar 120. Deze kamers zullen opgedeeld worden in gewone kamers en suites.

Volgens Steve Van Den Kerkhof zal er in het hotel ook een auditorium en een restaurant aanwezig zijn, waar om en bij de 500 gasten kunnen zitten.  De onderhandelingen zijn momenteel nog in volle gang, de beslissing om extra kamers toe te voegen kwam er om de capaciteit hoog genoeg te houden. De meerkost voor de extra kamers werd uiteraard zorgvuldig bekeken en afgewogen, maar de meerkost ter verhoging van de capaciteit is genomen met oog op de toekomst. Het is eenvoudiger nu voor de extra kamers te kiezen dan later een tweede hotel te moeten bouwen.

Met dit allereerste plopsa hotel wordt niet enkel gemikt op de bezoekers voor Plopsaland of Plopsaqua, maar ook op zakenmensen en andere toeristen. Ook kwalitatief zal dit hotel gaan uitblinken, de plopsa-group gaat voor vier sterren.

Voor het thema word nog steeds gekozen voor een neutraal thema.. Wel zullen enkele suites uitgewerkt worden tot themasuites met een Studio 100-vleugje.

Wanneer de bouw precies zal kunnen beginnen is nog niet bekend, het park concentreerd zich eerst en vooral op het afwerken van het Prinsessiakasteel waarvan de opening in december staat gepland. En de nieuwe spectaculaire houten achtbaan, die zal openen volgende zomer.

Foto's: Plopsa


Bron:  Themeparkfreaks.eu