Buren kunnen Plopsaland laten sluiten.

Vanaf 18 juli kan zowat elke buurtbewoner naar de rechter stappen om Plopsaland De Panne te laten sluiten dat staat te lezen in "Het laatste Nieuws". Dan vervalt namelijk de milieuvergunning van het pretpark. Tijdig zorgen voor een nieuwe vergunning wordt bijna onmogelijk. Het zou de grote baas van Plopsa slapeloze nachten moeten bezorgen, maar die ligt er niet van wakker.

 

De milieuvergunning voor Plopsaland dateert al van 1996, toen het park nog Meli heette. Zoals de meeste milieuvergunningen verstrijkt ook deze na twintig jaar, wat concreet betekent dat er op 18 juli een nieuwe moet liggen. Alleen is er nog niet eens een aanvraag voor een nieuwe vergunning ingediend. "Als we die aanvraag krijgen, hebben we minstens drie maanden nodig om de hele procedure te doorlopen", zegt West-Vlaams gedeputeerde Bart Naeyaert. "Als er klachten komen of als er bijkomende onderzoeken nodig zijn, wordt die termijn uiteraard langer." Met andere woorden: het wordt onmogelijk voor Plopsaland om tijdig een nieuwe milieuvergunning op zak te hebben.

 

 

"En dan kan de milieu-inspectie van het Vlaams Gewest of de burgemeester het park laten sluiten", meent advocaat Guido Sepelie (53) uit De Panne. Hij bijt zich graag vast in dossiers die te maken hebben met leefmilieu of stedenbouw. "Wat ook kan, is dat een buurtbewoner naar de rechter stapt. Die laatste kan in kortgeding besluiten dat de deuren van Plopsaland dicht moeten. Eigenlijk kan iedereen die in een straal van 200 tot 300 meter rond het park woont, aan de rechter een verbod tot exploitatie vragen."

"Ik begrijp niet dat men bij Plopsaland zo'n risico neemt", zegt de advocaat. "


Reactie schrijven

Commentaren: 0