Minimum lengte Heidi The Ride bekend.

 

Door de stijgende populariteit van de televisiereeks Heidi in Vlaanderen en de omliggende landen, krijgt de achtbaan een Zwitsers thema aangemeten en wordt in de naam van de attractie onmiddellijk verwezen naar het hoofdpersonage. Het hele project bestaat uit twee fases. In de eerste fase werd de achtbaan en het station gebouwd, dat naast de bestaande attractie De Boomstammetjes ligt. De achtbaan zelf bestaat volledig uit een houten constructie en bevat twee achtbaantreintjes, waarbij elk treintje een capaciteit van 12 personen telt. De achtbaan gaat open in juli voor het grote publiek.

 

Tijdens de rit van 1minuut en 15sec. wordt een snelheid tot 71 km/u behaald. Het hoogste punt bevindt zich op 22 meter boven de grond en de totale lengte van de baan is 618 meter. De nieuwe attractie is toegankelijk voor personen vanaf 1m20 met begeleiding en vanaf 1m40 zonder begeleiding.

 

De tweede fase gaat van start in de herfst van 2016 en zal tegen 2017 resulteren in een compleet nieuwe themazone die opgebouwd wordt rond de houten coaster en eveneens ingericht wordt rond het bekende Studio 100-figuurtje Heidi. Fase twee van het project bestaat dus uit de thematische afwerking en de creatie van een themagebied dat ‘Heidiland’ zal heten. De zone zal onder andere een horecapunt, een winkel en een deels overdekt terras omvatten. Bezoekers zullen bij het betreden van Heidiland ondergedompeld worden in de sfeer van een Zwitsers bergdorpje. 


Bron: Plopsa