15 gewonden bij ongeluk in Europa Park

Door een ongeval in Duitslands grootste pretpark Europa Park zijn 15 mensen gewond geraakt, waaronder vijf parkmedewerkers. Verschillende bezoekers klaagden bij Europa-Park over ademhalingsproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat  een medewerker die anti-algenmiddel in het water van de wildwaterbaan Fjord Rafting wilde gooien, per ongeluk een andere stof met een verkeerde dosering heeft gebruikt. Zes ambulances en een helikopter kwamen ter plaatse. De waterattractie en het nabij gelegen gebied werd volledig afgesloten voor publiek.

Tien gewonden gingen met ademhalingsproblemen en hoofdpijn naar het ziekenhuis, vijf werden ter plaatse behandeld. De politie onderzoekt deze zaak verder.

 

Chloorgas is onzichtbaar en giftig bij inademing, waardoor zelfs in kleine hoeveelheden irritatie van de huid, de slijmvliezen, de ogen en de luchtwegen. In grote hoeveelheden, kan de chemische stof leiden tot ernstige gevolgen aan de luchtwegen. De slachtoffers worden behandelt door gespecialiseerde artsen. 

Foto: badische-zeitung.de
Foto: badische-zeitung.de