Heidi The Ride krijgt een houten tunnel

Er wordt een houten tunnel gebouwt over de laatste bocht van Heidi The Ride, dat melden onze collega's van "Plopsa Fans". Deze tunnel zorgt niet enkel voor een leuke toevoeging aan de nieuwe achtbaan maar zorgt tevens ook voor minder geluidsoverlast bij de omwonenden. Plopsaland De Panne doet er alles aan om het geluidshinder van de nieuwe houten achtbaan te beperken, eerder werden ook al heel wat geluidsschermen rondom de attractie geplaatst.

 

Nu Plopsaland geen milieuvergunning meer heeft en het park in het slechtste geval een tijdelijke sluiting boven het hoofd hangt, beseft CEO Steve Van den Kerkhof dat ze best goed maatjes blijven met de omwonenden. Want als die nu naar de rechter zouden stappen met een klachtenbundel tegen het park, zou de rechter in kortgeding kunnen beslissen om Plopsaland tijdelijk te sluiten.

 

Daarom blijft de nieuwe achtbaan Heidi The Ride, de topattractie van deze zomer, tijdelijk dicht. Tot grote spijt van de parkbezoekers. “Het is nu niet het moment om olie op het vuur te gooien”, zegt Van den Kerkhof in Het Laatste Nieuws.

 

Een openingsdatum is er momenteel nog niet.