Jongen verliest pink na ongeluk waterglijbaan.

Youssef (7) was zondagmiddag met zijn Antwerpse ouders en andere familieleden naar de speelvijver getrokken. De kinderen amuseerden zich rond het klimrek en aan de vier meter hoge glijbaan. Vader Lotfi: "Rond 16 uur ging Youssef een eerste keer van de glijbaan. Hij zette zich neer en pakte de rand vast. Net toen hij begon te glijden, ontstond een opening tussen de glijbaan zelf en de constructie er rond. Zijn pink kwam klem te zitten en werd afgerukt toen hij verder gleed. Mijn vrouw is met Youssef naar de EHBO-post gelopen. Ik ben met enkele helpers in het zand en het water beginnen te zoeken naar de afgerukte pink."

De hulpverlening op De Nekker was volgens de ouders ondermaats. Een ziekenwagen bracht de jongen naar het ziekenhuis. Moeder Nora: "Langer wachten kon niet, omdat Youssef buiten bewustzijn dreigde te raken. Anderhalf uur later, nadat de verantwoordelijke eindelijk toelating had gegeven om de constructie rond de glijbaan open te breken, is de afgerukte pink gevonden en in een ijszak naar het ziekenhuis gebracht. Tevergeefs: de dokters konden hem niet meer aannaaien." Youssef mocht gisteravond het ziekenhuis verlaten. Hij moet straks naar het tweede leerjaar met een stompje op de plaats van zijn linkerpink.

Pas gecontroleerd

 

De directie van De Nekker begrijpt niet hoe het ongeval kon gebeuren. "De glijbanen worden elk jaar gecontroleerd. De toestellen in de zwemvijver werden in maart 2016 nog goedgekeurd voor het zomerseizoen", zegt directeur Danny De Wit. De lokale politie en het parket zijn een onderzoek gestart. "De papieren van de laatste controle zijn in beslag genomen. Verschillende getuigen worden verhoord en de glijbaan wordt voorlopig verzegeld."

 

ZIE OOK: Inwoners stemmen tegen komst nieuwe Plopsaqua.

De Nekker
De Nekker

Bron: HLN