Hoogste punt nieuwe attractie Efteling bereikt.

De bouwwerken van de nieuwe attractie in de Efteling gaan nu razend snel vooruit. Het hoogste punt van de attractie zal één van de komende dagen bereikt worden. De ruwbouw werken zijn in volle gang, daarna begint men met het plaatsen van de attractie zelf, de thematisering van de gebouwen en de scènes binnenin het paleis. 

 

In de zomer van 2017 opent de Efteling de nieuwe darkride ‘Symbolica: Paleis der Fantasie’. Symbolica wordt een overdekte  attractie voor de hele familie, zoals bijvoorbeeld de bekende attracties Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival in de Efteling ook zijn. Centraal in de rit staat de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie. De nieuwe attractie maakt deel uit van het 65-jarig jubileum van de Efteling en komt middenin het park te staan.

 

‘Symbolica: Paleis der Fantasie’ wordt, naast pannenkoekenrestaurant Polles Keuken, het tweede en belangrijkste onderdeel van het Rijk der Fantasie (totale kosten 42 miljoen euro). Met de bouw van Symbolica is ca. 35 miljoen euro gemoeid. Fons Jurgens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling, vertelt  over de nieuwe attractie: “Symbolica wordt de grootste en duurste attractie ooit en het is altijd onze wens geweest om de darkride (voorheen Hartenhof genaamd) voor 2020 te openen. 

ZIE OOK3-Jarig meisje ontsnapt aan verdrinkingsdood in Aqualibi.


Bron: Eftel1ngfan, Martijn van Gerwen