Bengal Rapid River werd geëvacueerd.

 

Gisteren, op maandag 22 augustus werd de populaire attractie Bengal Rapid River in Bellewaerde geëvacueerd nadat 2 boten waren vast gelopen in de kolkende rivier. Bengal Rapid River is een waterattractie waarbij men met 8 personen in een ronde boot stapt en gedurende enkele minuten een razende rivier afvaart. Deze attractie is vergelijkbaar met de Crazy River in Walibi Holland of El Rio in Bobbejaanland. Alle inzittende bezoekers konden uiteindelijk de attractie zonder problemen verlaten, er raakte niemand gewond. Marketing Manager Kristof Louagie gaf aan onze collega's van pretparken.be meer uitleg hoe de evacuatie gisteren precies te werk ging:

 

 

"Gisterennamiddag liep het even mis toen twee boten na ongeveer driekwart van het parcours afgelegd te hebben, vastliepen in de laatste bocht voor de tunnel die leidt naar de transportband van het station", aldus marketing manager Kristof Louagie. "Doordat twee boten geklemd zaten, kwamen alle andere boten die inmiddels vertrokken waren mee in die wachtrij. De operator merkte het probleem meteen op, waarop de noodstop werd ingedrukt. Hierdoor loopt het water uit de baan zodat alle boten stil en stabiel komen te liggen en er veilig tot evacuatie overgegaan kan worden. Het vreemde beeld op de foto is dus het gevolg van deze procedure. Er waren geen passagiers in het hellende compartiment op het moment dat het begon te hellen door het dalen van het water. Na hooguit 45 minuten kon de attractie gewoon opnieuw opengaan voor onze bezoekers."

 

ZIE OOKAttractie vat vuur in Plopsaland De Panne.

Foto: Mies Einherjer
Foto: Mies Einherjer