Nieuwe attractie Efteling bereikt hoogste punt.

Deze morgen bereikte Symbolica, de nieuwste attractie in de Efteling haar hoogste punt. Het was een feestelijk moment op de bouwwerf van Symbolica toen een hijskraan het dak bovenop de hoogste toren van het paleis plaatste. 

 

In de zomer van 2017 opent de Efteling de nieuwe darkride ‘Symbolica: Paleis der Fantasie’. Symbolica wordt een overdekte attractie voor de hele familie, net zoals de bekende attracties Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival in de Efteling dit ook zijn. Centraal in de rit staat de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie. De nieuwe attractie maakt deel uit van het 65-jarig jubileum van de Efteling en komt middenin het park te staan.

 

‘Symbolica: Paleis der Fantasie’ wordt, naast pannenkoekenrestaurant Polles Keuken, het tweede en belangrijkste onderdeel van het Rijk der Fantasie (totale kosten 42 miljoen euro). Met de bouw van Symbolica is ca. 35 miljoen euro gemoeid. Fons Jurgens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling, vertelt  over de nieuwe attractie: “Symbolica wordt de grootste en duurste attractie ooit en het is altijd onze wens geweest om de darkride (voorheen Hartenhof genaamd) voor 2020 te openen.

Vijfzintuigen
Vijfzintuigen