Plannen voor terreuraanslag in Efteling.

Het Nederlandse attractiepark Efteling was mogelijk het doelwit van een aanslag van Islamitische Staat (IS). De politie heeft in juni een 25-jarige vrouw uit Werkendam in de provincie Noord-Brabant opgepakt, die sympathiseerde met IS. Zij zou samen met anderen plannen hebben om een aanslag bij de Efteling te plegen.

 

De vrouw wilde afreizen naar Syrië toen ze werd aangehouden. Ze wilde daar trouwen met een IS-strijder. In haar mobiele telefoon vond de politie berichtenverkeer over IS-strijders die op weg waren naar Nederland en België om aanslagen te plegen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse krant BN De Stem. 

De Efteling reageert: Wij kunnen ons voorstellen dat dit nieuws voor onrust zorgt.

Het dreigingsniveau is naar aanleiding van dit nieuws niet aangepast. De overheid bepaalt het dreigingsniveau in Nederland en informeert de Efteling en andere partijen proactief als dat nodig is.

De overheid heeft geen noodzaak gezien om het dreigingsniveau aan te passen en destijds extra maatregelen te treffen. We hebben als Efteling nauw contact met deze inlichtingendiensten.

Uiteraard zijn we in de Efteling altijd alert op opvallende of afwijkende zaken. Er is gelukkig veel sociale controle, waardoor die alertheid een natuurlijke bodem kent.

 

ZIE OOKBellewaerde bouwt een nieuwe attractie in 2017.


Bron: Hln