Slagharen bouwt eerste Triple Launch Coaster.

De nieuwe spectaculaire achtbaan in attractiepark Slagharen wordt de eerste Triple Launch coaster uit de benelux. De nieuwe baan die 2 keer over de kop gaat, heeft een topsnelheid van 90km/u en heeft een maximale hoogte van 31 meter hoog. In onderstaand filmpje dat het pretpark op social media plaatste is te zien hoe de achtbaan eerst vooruit, dan achteruit en dan terug vooruit wordt gelanceerd. Deze manier van lanceren kun je vergelijken met de achtbaan Sky Scream in Holiday Park. 

De naam van de nieuwe achtbaan die in het voorjaar van 2017 zal openen in attractiepark Slagharen is Gold Rush! De achtbaan wordt de vervanger van Thunder Loop die heel binnenkort wordt afgebroken. De achtbaan Gold Rush zal gebouwd worden door Gerstlauer.

Achtergrondinformatie

 

In de Amerikaanse staat Californië komt een Gold Rush op gang als James W. Marshall op 24 januari 1848 goud vindt. Uit alle windstreken komen goudzoekers die met simpele technieken rivieren en beekjes afspeuren. De technieken verbeteren en kleine dorpen groeien uit tot steden. Voor het vervoer van goud worden nieuwe transportmethodes gebruikt, waaronder de stoomtrein. Hiervoor wordt een uitgebreid spoor- en stationnetwerk aangelegd. …

 

ZIE OOKBellewaerde bouwt een nieuwe attractie in 2017.


Bron: Slagharen