Efteling krijgt strenger rookbeleid na klachten.

De Efteling gaat binnen afzienbare tijd het rookbeleid aanpassen. Dat laat een woordvoerster weten naar aanleiding van een uitgebreide discussie op de Facebookpagina van de Efteling. Een parkbezoeker stuurde via Facebook een vraag naar de Efteling over waarom er nog gerookt mag worden in het park. Daar verschenen meer dan vierduizend reacties onder. De Efteling vindt het tijd voor aanscherping van het rookbeleid. Wat het concreet gaat inhouden wil een woordvoerster nog niet kwijt. "Wij vinden aanscherping van het rookbeleid binnen de maatschappelijke ontwikkelingen passen. De discussie speelt natuurlijk al langer en het heeft zeker onze aandacht." 


Het gaat veranderen
Het park heeft altijd de Nederlandse wet- en regelgeving gevolgd. Zo mag roken in overdekte gedeeltes van de Efteling al langer niet. "Ook niet in overdekte wachtrijen. We zijn nu aan het kijken hoe we verder kunnen met het rookbeleid. Het gaat veranderen." 

Volgens de woordvoerster kost verandering ook tijd, omdat er bijvoorbeeld borden met de nieuwe regels geplaatst moeten worden. Veel mensen die op het Facebookbericht reageerden, zullen niet blij zijn met een strenger rookbeleid. Zo zegt iemand: "Belachelijk gewoon. Je loopt toch buiten of zie ik dat verkeerd?" en een ander reageert op de over het roken klagende parkbezoeker: "Jij hebt zeker zeurgas gesnoven. Stel je toch niet aan."  

 

ZIE OOK: Bellewaerde organiseert derde editie van Halloween Night KNT 

Bron: Omroep Brabant