Ongeluk: kind valt uit wildwaterbaan Efteling.

In de Efteling is gisteren in de loop van de middag een kind overboord gevallen in de wildwaterbaan Pirana. De vader die ook in de boot zat besloot om vervolgens in het water te springen om zijn kind te redden. Hij kon samen met zijn kind ter hoogte van het golfslagbad op een rots klimmen. Waarna medewerkers van het park de pompen van de attractie hebben stilgelegd om beide bezoekers in veiligheid te brengen.

 

Volgens ooggetuigen die het ongeluk zagen gebeuren zijn opvarenden tijdens de afvaart rechtop gaan staan, en is het kind daardoor uit het bootje gevallen toen het vaartuig tegen de kant botste. "Ze hadden alleen natte kleren, die snel gedroogd waren" verteld een woordvoerder van het park aan Looopings. Het incident had veel erger kunnen aflopen, maar toch beslist de Efteling geen extra veiligheidsmaatregelen te nemen. "De huidige maatregelen en waarschuwingen blijven gehandhaafd".

 

Eerder dit jaar heeft Parc Asterix veiligheidsnetten gemonteerd op een gelijkaardige Rapid River, om dergelijke ongevallen te vermijden. Deze maatregelen kwamen er nadat een kind (6) was verdronken in de attractie.

 

ZIE OOK: Bellewaerde organiseert derde editie van Halloween Night KNT 

Bron: Looopings