Eerste concepten van nieuw Plopsa-park in Polen.

In Holiday Park Kownaty in Polen is eerder deze week de eerste steen gelegd voor de realisatie van Majaland, het eerste themapark van Polen op basis van de bekende Studio 100-karakters Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Het gloednieuwe themapark wordt in eerste fase onderverdeelt in 4 grote zones: De Heidi-zone, Wickie-zone, Maya-zone en het buitengedeelte. 

 

Bij het binnenkomen van het park kom je meteen terecht in een Zwitsers dorpje, dat uiteraard Heidi als hoofdfiguur heeft. In tegenstelling tot de nieuwe Heidi-zone in Plopsaland De Panne worden hier alle huisjes bedekt met een dikke laag sneeuw op het dak. De opvallendste attractie in dit gedeelte van het park is een carrousel met dieren.

Waar je in Plopsa Indoor Hasselt en Coevorden de piratenzone terug vindt, wordt in dit park de Wickie-zone gebouwt. Tegen de wanden van het gebouw komen rotsblokken die vergelijkbaar zijn met die van Wickieland in Plopsaland De Panne. Net zoals in alle andere indoorparken van de Plopsa-Group krijgt hier ook de Wickie-Coaster een vaste plaats. De Woeste Zee wordt geen piratenboot maar een vikingschip, de vuurtoren zal vormgegeven worden als een vikingtotem.

 

Alle andere gedeeltes van het indoorpark, het restaurant en ook de buitenzone worden in een Maya thema gestopt. Verder komen er in het nieuwe pretpark ook veel bekende attracties terug, die je ook al in andere Plopsaparken kan vinden: De Eendjes, Vliegende Fietsen, Grote Glijbaan, Dansende Fonteinen, Klimberg, Maya's Speeltuin, Verkeerspark, Bloemenmolen, Flip der Grashüper,...

 

ZIE OOK: Bellewaerde organiseert derde editie van Halloween Night KNT 

Bron: Plopsafans, HolidayPark Kownaty