De komende jaren openen 4 nieuwe Plopsa-parken.

De Plopsa Group breidde sinds het ontstaan van Plopsaland De Panne al uit met 5 parken. Dat deed men onder andere door 'probleem pretparken' zoals Plopsa Coo en Holiday Park over te nemen. De reden daarvoor is volgens de Plopsa CEO dat Plopsa niet de financiële middelen heeft zoals grotere pretparkgroepen om goed draaiende parken over te nemen. Plopsa kiest ervoor om ‘probleemparken’ nieuw leven in te blazen met het toevoegen van de Studio 100-figuren.

Op een pretpark beurs in Orlando had Steve Van den Kerkhof het over de toekomst van de Plopsa Group. Hij vertelde dat er gemikt wordt op 2 miljoen bezoekers per jaar in de Plopsa-parken in De Panne (Plopsaland De Panne en Plopsaqua De Panne). De opening van het Plopsa Hotel in 2018 moet daar mee voor zorgen.

Vorig jaar vertelde Steve Van den Kerkhof nog in een interview dat Plopsa tegen 2025 in totaal 10 parken wou bezitten. Maar deze plannen komen in een stroomversnelling, de Plopsa Group wil binnen 3 tot 5 jaar maar liefst vier nieuwe parken openen. Het eerste dat de deuren zal openen is Majaland Kownaty in Polen, de bouw daarvan is eind oktober 2016 gestart. Plopsa heeft ook concrete plannen voor een nieuw zwembad vlakbij het duitse Holiday Park. 

ZIE OOK: Plopsaland stopt volgend jaar met 'Zwarte Piet'

Bron: IAAPA, Plopsafans