Oceade blijft zeker open tot eind 2018.

Er is een akkoord bereikt over de toekomst van twee toeristische attracties Mini-Europa en Océade op de Heizelvlakte. Het personeel van Océade kreeg in vorige maand van de directie te horen dat het waterpretpark dicht gaat. Er is geen plek voor Océade in project Neo, de toekomst van de Heizel. ‘We blijven achter met spijt, verbittering en onbegrip’, reageerde directeur Thierry Meeùs toen.

 

‘Océade is een succesvolle onderneming die 67 mensen tewerkstelt. Vorig jaar verwelkomden we 250.000 bezoekers, van wie 100.000 Brusselaars. En nu moeten we verplicht plaats ruimen voor een project dat nog geen startdatum of licentie heeft.’

 

De Stad Brussel deed vervolgens een voorstel aan de uitbater van Océade om het waterpretpark twee jaar langer uit te baten, maar daar werd aanvankelijk geen gevolg aan gegeven. Vandaag werd dan toch aangekondigd dat Océade nog zeker openblijft tot oktober 2018. "Ik ben blij dat ik het personeel kan vertellen dat het langer aan de slag kan blijven", reageert Thierry Meeùs, de topman van zowel Mini-Europa als Océade.

 

Ook over Mini-Europa kwam er vandaag duidelijkheid: het miniaturenpretpark krijgt wél een plek binnen het op de Heizel geplande shopping- en entertainmentpark.

 

ZIE OOK: Plannen voor nieuwe terreuraanslag in Disneyland Paris

Bron: Nieuwsblad, Vtm