Grote brand in gloednieuw pretpark Ferrariland.

Deze avond vind er een hevige brand plaats bij het in opbouw zijnde pretpark FerrariLand in Spanje. Dit park wordt een nieuw onderdeel van het Spaanse Port Aventura World Resort. Het nieuwe Ferrariland zou normaal gezien de deuren openen in april 2017.

Op Social media stromen de filmpjes rijkelijk binnen, daarop is te zien hoe metershoge vlammen verschillende gebouwen in de as leggen. De vlammen en de immense rookpluim is tot kilometers ver te zien. Vijftien brandweerkorpsen zijn ter plaatse en doen er alles aan om de brand zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Dit park wordt een onderdeel van het Port Aventura Resort en zal openen in april 2017.

De brand situeert zich aan en rondom de gebouwen, die vormgegeven worden als een onderdeel van de stad Venetië. De replica van de klokkentoren van San Marco in Venetië is volledig in de as gelegd. Volgens de brandweer sloegen de vlammen sloegen hoog uit, tot zelfs 30 meter hoog! Wat de brand veroorzaakte is nog niet bekend. 

Het pretpark is in bezit van de snelste achtbaan van Europa, in maar liefst 5 seconden word je gelanceerd naar een snelheid van 180km/u. Het 112 meter hoge paradepaardje zal in april kunnen openen, volgens een woordvoerster komt de openingsdatum niet in gedrang.

ZIE OOKAttractie in Plopsaland De Panne vat vuur.

Bron: