Plopsaland bouwt vakantiepark met 150 bungalows.

Plopsaland De Panne gaat een vakantiepark bouwen. "Er komen vijftig huisjes in een drietal themadorpen", zegt CEO Steve Van den Kerkhof."Een pretpark dat mee wil, moet de dag van vandaag ook overnachtingen mogelijk maken", vindt de CEO. "We hebben al jarenlang goed contact met onze achterliggende buur. Toen hij liet weten dat hij zijn terrein wilde verkopen, zijn we meteen op de kar gesprongen." Plopsaland koopt de camping over, waar er een deel caravans staan met jaarplaatsen. 

Daarnaast zullen er 50 huisjes komen van vier tot acht personen. Die zullen gebouwd worden in groepjes rond enkele Plopsafiguren, bijvoorbeeld een Vikingdorp of een K3-dorp. Die eerste fase huisjes moet in september van dit jaar op papier staan en nog eind 2017 in uitvoering gaan. De bouw van de 50 vakantiehuisjes kost 10 miljoen euro. De bouw verloopt in drie fases, volgend jaar moeten de eerste verblijven af zijn. Het vakantiepark van tien hectare komt achter het huidige attractiepark te liggen, bij themagebied Wickieland.  

Het is het begin van een totaalproject dat 150 huisjes moet opleveren. Na afloop moeten er, samen met het hotel, een duizendtal bezoekers kunnen logeren op de site. "We zullen voor elke bezoekers wat wils hebben. Met ons hotel, de huisjes en de kampeerplaatsen zullen we alle segmenten aanspreken", besluit Van den Kerkhof.

ZIE OOKWalibi woedend over pornofilm in pretpark.

Bron: HLN