Foto's: Zo ziet de Dawson Duel in Bellewaerde er vandaag uit!

Tijdens een werfbezoek aan de bouwsite van de nieuwe attractie in Bellewaerde, werd aan de verzamelde pers en pretparkfans de nieuwe naam van de eerste Duelling Alpine Coaster in Europa onthult. De dubbele Europese primeur krijgt de naam ‘Dawson Duel’.  Een knipoog naar de Canadese stad Dawson City en de jaarlijkse internationale hondensledewedstrijd waarin de stad een belangrijke rol speelt. Bezoekers zullen vanaf het voorjaar 2017, na een wandeling tot 25 meter hoog, al racend tegen elkaar in sledes de afdaling kunnen maken. Bekijk hier hoe de Alpine Coaster er over enkele maanden uit zal zien! 

 

Met de komst van Dawson Duel heeft Bellewaerde meteen een dubbele Europese primeur te pakken.  Voor het eerst zal er in Europa een duellerende Alpine Coaster gebouwd worden, die bovendien niet op een natuurlijke helling is geplaatst.De attractie zal bestaan uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken.  Hierdoor kunnen de bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op de begane grond. 

 

Voor de bouw van de attractie doet Bellewaerde beroep op heel wat lokale bedrijven en eigen diensten. Dagelijks werken zo’n 30 technici en arbeiders om de attractie op tijd klaar te krijgen in het voorjaar van 2017. Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien. De attractie is toegankelijk voor personen vanaf 1 meter. 

 

ZIE OOKWalibi woedend over pornofilm in pretpark.

Bron: Bellewaerde, Looopings