Video: Bellewaerde presenteert spectaculaire Alpine Coaster.

Bellewaerde bouwt deze winterperiode de eerste Duelling Alpine Coaster in Europa. Daarnaast zal voor het eerst dit type attractie op een niet-natuurlijke helling worden gebouwd, waardoor Bellewaerde meteen 2 Europese primeurs op zak heeft. De attractie zal bestaan uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Hierdoor kunnen bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op de begane grond.


Vooraleer de bezoekers het duel met elkaar kunnen aangaan, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten.  Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog.  Vanuit deze toren krijgen ze een mooi zicht over Bellewaerde.

Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie
 is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien. De nieuwe attractie bestaat uit twee banen van elk 450 meter lang, exclusief de lift. De topsnelheid ligt op 40 kilometer per uur, bijzonder aan deze unieke baan is dat je niet kan remmen! De rit naar beneden neemt ongeveer anderhalve minuut in beslag. De attractie is toegankelijk voor alle personen groter dan 1 meter.

 

De naam van de attractie wordt Dawson Duel en is gelinkt aan Dawson City, een Canadese stad die een belangrijke rol speelt bij 's werelds zwaarste hondensleewedstrijd.

 

ZIE OOKWalibi woedend over pornofilm in pretpark.

Bron: Bellewaerde